Supercomputere designer næste generation af antibiotika i kampen mod resistens I stedet for at udvikle nye former for antibiotika fra bunden benytter forskere supercomputere til at regne ud, hvordan man kan ændre en lille smule på allerede eksisterende antibiotika og gøre dem mange gange mere effektive og i stand til at omgå bakteriernes resistens.

Antibiotikaresistens er ifølge mange forskere og læger fremtidens helt store sundhedsmæssige udfordring. Bakterielle infektioner, som i dag kan behandles med en hurtig antibiotikakur, kan blive resistente, så folk vil dø som følge af noget så simpelt som en lungebetændelse, urinvejsinfektion eller en mindre operation. Der er med andre ord behov for udvikling af flere antibiotika, der kan tage kampen op mod bakteriernes resistens. Problemet er blot, at der ikke er mange penge i at udvikle antibiotika, og flere af de...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind