Virusforsker i krydsfeltet mellem videnskab og politik
Foto: Marcus Trappaud Bjørn

Virusforsker i krydsfeltet mellem videnskab og politik BOGANMELDELSE Thea Kølsen Fischer, professor i virusinfektioner og epidemier, var en del af det WHO-team, som i starten af 2021 var i Wuhan i Kina på jagt efter COVID-19-pandemiens ‘Ground Zero’. Det er der nu kommet en bog ud af, som professor i infektionsmedicin Jens Lundgren har anmeldt.

Thea Kølsen Fischer har forfattet en læsevenlig, personlig beretning om sin professionelle passion: at finde udgangspunktet for epidemier. Passionen blev i sin tid inspireret af filmen ‘Outbreak’ med Dustin Hoffman i hovedrollen. Og gnisten er i højeste grad stadig til stede. Hovedfokus for bogen er forløbet af det besøg, som et internationale WHO-ledet team forestod i Wuhan i januar og februar 2021. Missionens formål var at belyse, hvornår, hvordan og hvorledes SARS-CoV-2 skabte sit epicenter i denne millionby. Læseren er...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind