Der findes meget få behandlinger til den alvorlige infektionssygdom bakteriel meningitis, som kan være dødelig. Nu ser det ud til, at forskere fra Københavns Universitet, herunder professor og hjerneforsker Maiken Nedergaard, og forskere fra Lund Universitet har fundet en ny måde at behandle infektionssygdommen på. Den nye forskning, som indtil videre er blevet testet i forsøg med rotter, er blevet publiceret i det videnskabelige tidsskrift Annals of Neurology. Det tyder på, at kroppens egen reaktion på infektion i hjernen er...
Supercomputere designer næste generation af antibiotika i kampen mod resistens I stedet for at udvikle nye former for antibiotika fra bunden benytter forskere supercomputere til at regne ud, hvordan man kan ændre en lille smule på allerede eksisterende antibiotika og gøre dem mange gange mere effektive og i stand til at omgå bakteriernes resistens.
Skriv en kommentar
Efterårets vaccinationsprogram møder kritik for mangelfuld logistik Sundhedsstyrelsens retningslinjer for efterårets vaccinationsindsats skulle sikre en overskuelig forsyningskæde og effektiv vaccineudnyttelse. Flere steder i landet har oplevelsen dog været en anden – og flere lægehuse har enten modtaget for få eller for mange vacciner.
4 kommentarer
Professor: GSK i front i kapløbet om en RSV-vaccine Verdens største medicinalfirmaer har kastet sig ind i kampen om udviklingen af en vaccine mod RSV. Længst i processen står britiske GSK. Selvom der endnu ikke findes forebyggende behandling mod luftvejsinfektionen, er det usikkert, om danske myndigheder udbyde vaccinen, vurderer infektionsmediciner Jan Gerstoft.
Skriv en kommentar
Mængden af væskebehandling påvirker ikke dødeligheden ved septisk shock Man kan uden problemer halvere mængden af væskebehandling til patienter indlagt med septisk shock, viser omfattende dansk forskningsprojekt publiceret i NEJM. Vi kan lige så godt spare udgifterne til en del af væskebehandlingen, da det hverken gør fra eller til, siger forsker.
Skriv en kommentar
Årets influenzavaccine var en fuser: »Man kan nærmest ikke påvise effekten« SSI gør status efter en på mange punkter usædvanlig influenzasæson, der bød på en sen, men eksplosiv smitte, høj vaccinetilslutning og lav vaccineeffekt.
Skriv en kommentar
Blodinfektion med specifikke typer bakterier kommer med øget risiko for tarmkræft Dansk studie viser, at en blodinfektion med flere forskellige former for bakterier, der typisk lever i tarmene, kommer med op til 20 pct. risiko for senere at få konstateret tarmkræft. Studiet lægger ifølge forsker op til, at personer med de specifikke blodinfektioner undersøges for tarmkræft.
Skriv en kommentar
Ny klinisk lektor forsker i billeder af hjernen Overlæge Ronald Antulov er ny klinisk lektor i neuroradiologi på Sydvestjysk Sygehus. Han forsker i, hvordan man aflæser og analyserer billeder af hjernen hos patienter med sygdommen multipel sklerose.
Skriv en kommentar
Defekt gen er kimen til udvikling af mange psykiatriske sygdomme Når genet KLF13 mangler eller er i udu, går noget galt under hjernens udvikling, og så stiger risikoen for udvikling af ADHD, skizofreni, autisme og epilepsi, viser ny dansk forskning.
Skriv en kommentar
Trafikstøj øger risikoen for demens Forskning baseret på to mio. danskere viser, at hvis man bor på en adresse med meget trafikstøj, stiger ens risiko for at udvikle demenssygdomme. Studiet er udgivet i BMJ.
Skriv en kommentar
Midtjylland fjerner kontroversiel aldersgrænse for MR-diagnostik af mistænkt prostatakræft En politisk ømtålelig aldersbegrænsning på maksimalt 65 år for at få adgang til MR-scanning forud for biopsi ved mistænkt prostatacancer er nu fjernet i Region Midtjylland.
Skriv en kommentar
Psykiatriplan: Speciallæger revser fejlslagen kultur Den kommende psykiatriplans slagkraft afhænger af om det lykkes at tage et opgør med den herskende tankegang, der siger, at psykiatriske indlæggelser er et onde, der så vidt muligt skal undgås. Det mener to psykiatere fra henholdsvis det offentlige og det private.
1 kommentar