Jesper Fisker og Sophie Løhde (V) meddeler, at Sundhedsstrukturkommissionen snart er færdige med deres arbejde.Foto: Joachim Rode

Sundhedsstrukturkommission går ind i sin afsluttende fase Kommissionsformand Jesper Fisker og indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) meddeler, at sundhedsstrukturkommissionen nu går ind i sin afsluttende fase og forventer at afslutte sit arbejde i juni.

Sundhedsstrukturkommissionen blev nedsat af regeringen i marts 2023, og har haft til opgave at opstille og belyse modeller for den fremtidige organisering af sundhedsvæsenet. Sundhedsstrukturkommissionen forventer at afslutte deres arbejde i juni 2024. Det skriver Indenrigs- og Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

»Siden regeringen nedsatte Sundhedsstrukturkommissionen har vi været rundt i store dele af det danske sundhedsvæsen. Vi har talt med borgere og med mange forskellige faggrupper. Lyttet til deres ønsker og behov. Nu ser jeg frem til at gøre kommissionens arbejde færdigt og fremlægge det for regeringen i juni,« siger Jesper Fisker, formand for Sundhedsstrukturkommissionen.

Når kommissionen har afsluttet sit arbejde i juni, vil den blive afrapporteret til regeringen. Derefter vil rapporten blive sendt i en bred offentlig høring. 

»Sundhedsvæsenet har brug for en omstilling, så vi kan fremtidssikre det og imødegå de grundlæggende udfordringer, vi står over for. Derfor ser jeg frem til at modtage kommissionens samlede anbefalinger og mulige modeller for, hvordan vi bedst klargør sundhedsvæsnet til fremtiden,« siger indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) og fortsætter:

»Vi har nedsat en kommission med eksperter, som arbejder uafhængigt og ikke repræsenterer organisationer. Derfor er det ekstra vigtigt, at vi giver de mange aktører, der har masser af viden og erfaringer fra sundhedsvæsenet, god tid til at afgive høringssvar.«

Indenrigs- og Sundhedsministeriet vil igangsætte høringen umiddelbart efter, at regeringen har modtaget Sundhedsstrukturkommissionens rapport, og aktører vil have mulighed for at indsende høringssvar til og med den 6. august 2024. Herefter vil regeringen præsentere sit udspil, skriver de i pressemeddelelsen.

Skriv kommentar