Succes i forsøg med kunstig bugspytkirtel Forskere fra Cambridge University har med succes testet en kunstig bugspytkirtel til personer med type 2-diabetes. Apparatet, der er kontrolleret af en algoritme, som forskerne fra Cambridge University har udviklet, fordoblede den tid, som forsøgsdeltagerne var i målzonen for deres blodsukker, og halverede tiden, forsøgsdeltagerne oplevede for højt blodsukker.

Forskere fra Wellcome-MRC Institute of Metabolic Science ved University of Cambridge har udviklet en kunstig bugspytkirtel, der kan hjælpe personer med type 2-diabtes til at fastholde sunde niveauer af glukose i blodet. Det skriver University of Cambridge i en pressemeddelelse. Apparatet, som kombinerer en simpel glukosemåler og insulinpumpe med en app (CamAPS HX), er styret af en algoritme, som forudsiger, hvor meget insulin brugeren skal doseres med for at opretholde sunde glukoseniveauer i blodet. Forskerne bag udviklingen af apparatet har...

[reblex id='746785']

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind