Lisbeth Nielsen
Sundhedsdatastyrelsens direktør, Lisbeth Nielsen, peger på IT-leverandøren DXC som den, der bærer hovedansvaret for, at LPR3 stadig ikke kan levere uddata.

Styrelse om forsinkede data: Leverandøren bærer det største ansvar Det nye landspatientregister ville ikke have været så forsinket, hvis ikke der havde været så massive problemer med IT-firmaet DXCs løsning, siger sundhedsdatastyrelsens direktør, der vil have firmaet til at betale en bod.  

Implementeringen af det nye landspatientregister LPR3 havde ikke været så forsinket, hvis leverandøren DXC havde leveret den vare, det vandt udbuddet på. Sådan lyder det fra Lisbeth Nielsen, der som sundhedsdatastyrelsens direktør bærer det overordnede ansvar for, at det nye landspatientregister kommer op at køre. Planen var, at det allerede skulle være blevet implementeret i november 2018, men fandt først sted i februar 2019. Tekniske problemer med Landspatientregisteret betød dog, at ingen helt frem til december havde overblik over aktiviteterne...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement