Marianne Britt Larsen er områdeleder for den kommunale sygepleje og sundhedsklinikkerne i Middelfart Kommune, mens Jonas Strunge er praktiserende læge i samme kommune.

Mens vi taler om at holde de ældre ude af hospitalerne, har et vestfynsk projekt næsten knækket koden I fællesskab er Sygehus Lillebælt, Middelfart Kommune og en praktiserende læge lykkedes med at nedbringe antallet af 'unødige' indlæggelser blandt kommunens ældre. Lige nu er det kun juraen, der spænder ben for, at erfaringerne kan udbredes til resten af landet.

Gennem sit daglige arbejde som praktiserende læge i Middelfart spottede Jonas Strunge et hul i systemet.  For mange af kommunens ældre patienter endte med at blive indlagt på hospitalet med diagnoser, som egentlig kunne behandles i eget hjem.  Ofte var årsagen det forhold, at den praktiserende læge har mange patienter at se til, men begrænset tid at gøre godt med.   »Jeg havde nogle gange haft udfordringer med at lave en ordentlig bedømmelse, fordi jeg ikke altid havde tid til det,...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement