Direktør for Regionernes Kliniske Kvalitetsprogram Jens Winther Jensen er bekymret over, at leveringen af data fra Landspatientregistret til de kliniske kvalitetsdatabaser er så forsinket. Det kan få hospitalerne til at flytte fokus væk fra kvalitetsarbejdet, advarer han.

RKKP: Nye indikatorer til LPR3 først klar om halvandet år Regionernes kliniske kvalitetsprogram (RKKP) er først nu begyndt at modtage data fra det nye Landspatientregister. Det betyder, at arbejdet med at udvikle indikatorer bliver tilsvarende forsinket. Arbejdet forventes først færdigt om et år, siger RKKPs direktør. 

En forsinkelse af det nye landspatientregister på halvandet år er alt for længe.  Sådan lyder det fra Jens Winther Jensen, der som direktør for Regionernes Kliniske Kvalitetsprogram RKKP har ansvaret for at få data fra det nye landspatientregister, LPR3, flyttet rigtigt over i de kliniske kvalitetsdatabaser. Derefter skal han stå i spidsen for udviklingen af nye indikatorer til de indkomne data, der ikke længere kun er organiseret efter episoder, som i LPR2, men i patientforløb. En proces, der skulle være...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement