»Lammelsen af Landspatient­registeret burde have udløst et ramaskrig«
Foto: Jesper Balleby

»Lammelsen af Landspatient­registeret burde have udløst et ramaskrig« Sundhedsdatastyrelsen burde få lige så meget kritik for Landspatientregistrets manglende data et helt år, som Ringsted Sygehus har fået for mangelfulde brystkræftscreeninger, mener tidligere RKKP-direktør, Paul Bartels.

Sagen om mangelfulde brystkræftscreeninger på Ringsted Sygehus var i månedsvis forsidestof på landets aviser, udløste en stribe påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed og førte til fyring af en hospitalsdirektør og en overlæge. Til sammenligning er Sundhedsdatastyrelsen ikke blevet stillet til regnskab for de problemer, det har haft med Landspatientregistret, som derfor har været lammet gennem et helt år. Det bekymrer Paul Bartels, der som tidligere direktør for regionernes kliniske kvalitetsprogram (RKKP) har stået i spidsen for etableringen af landets i...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind