Morten Frisch og Josefine Bernhard Andersen er to af forskerne bag et nyt stort dansk studie, der har undersøgt sammenhængen mellem traumer i barndomme, seksuel orientering og psykiske problemer i voksenlivet.

Studie kortlægger sammenhænge mellem traumer i barndommen, seksuel orientering og psykiske problemer som voksen Kæmpe dansk undersøgelse dokumenterer højere forekomst af traumer i barndommen blandt personer med psykiske problemer, især blandt biseksuelle og homoseksuelle samt heteroseksuelle, der har haft seksuelle erfaringer med en person af samme køn.

Forskere fra Statens Serum Institut og Aalborg Universitet har lavet et stort studie af sammenhængen mellem traumer i barndommen, seksuel orientering og psykiske problemer i voksenlivet. Studiet er det største af sin slags til dato og indeholder svar på spørgeskemaer fra flere end 57.000 danskere. Vi ser som noget nyt, at heteroseksuelle, der har haft seksuelt samvær med en person af samme køn, også oftere slås med psykiske problemer end heteroseksuelle, der kun har haft sex med personer af det...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement