Studie kortlægger sammenhænge mellem traumer i barndommen, seksuel orientering og psykiske problemer som voksen
Morten Frisch og Josefine Bernhard Andersen er to af forskerne bag et nyt stort dansk studie, der har undersøgt sammenhængen mellem traumer i barndomme, seksuel orientering og psykiske problemer i voksenlivet.

Studie kortlægger sammenhænge mellem traumer i barndommen, seksuel orientering og psykiske problemer som voksen Kæmpe dansk undersøgelse dokumenterer højere forekomst af traumer i barndommen blandt personer med psykiske problemer, især blandt biseksuelle og homoseksuelle samt heteroseksuelle, der har haft seksuelle erfaringer med en person af samme køn.

Forskere fra Statens Serum Institut og Aalborg Universitet har lavet et stort studie af sammenhængen mellem traumer i barndommen, seksuel orientering og psykiske problemer i voksenlivet. Studiet er det største af sin slags til dato og indeholder svar på spørgeskemaer fra flere end 57.000 danskere. Vi ser som noget nyt, at heteroseksuelle, der har haft seksuelt samvær med en person af samme køn, også oftere slås med psykiske problemer end heteroseksuelle, der kun har haft sex med personer af det...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind