»Ingen har før nu haft nogen idé om, hvor stor en del af os som lever med forstadier til myelomatose. Det har vi nu et tal for, og det viser, at forstadier til myelomatose nok er mere almindeligt, end de fleste ville have troet,« fortæller professor Sigurður Yngvi Kristinsson.

Stor kortlægning: Kan få betydning for screening efter forstadier til myelomatose i hele verden Forskere fra Island har lavet en enorm undersøgelse af tilstedeværelsen af forstadier til myelomatose i hele den islandske befolkning over 40 år. Resultatet af studiet kan få betydning for screening efter forstadier til myelomatose i hele verden, samt hvordan man skal gå til behandling af forstadier til den hæmatologiske kræftsygdom, siger en af forskerne bag studiet.

Islandske forskere har lavet et omfattende forskningsarbejde for at kortlægge forstadier til myelomatose (smoldering myelomatose) i hele den islandske befolkning. Med blodprøver på flere end 75.000 islændinge og 1.600 rygmarvsbiopsier er det lykkedes forskere at komme med et klart tal for, hvor stor en andel af islændingene over 40 år der præsenterer med forstadier til den hæmatologiske kræftsygdom. Studiet viser, at lidt over 0,5 pct. af alle islændinge over 40 år har forstadier til myelomatose, hvilket ifølge en af forskerne...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement