»Holder resultaterne stik, er det mere attraktivt at give et lægemiddel som glofitamab frem for at skulle gennem den omstændelige procedure, som CAR-T-celleterapi indebærer. Vi kan også se, at bivirkningsprofilen er bedre end for CAR-T-celleterapi, men at responsraterne samtidig ser lige så gode ud,« siger overlæge på Rigshospitalet Martin Hutchings om et nyt studie, han netop har præsenteret på ASH.

Step-up-dosis med glofitamab viser gode resultater hos lymfom-patienter Et dansk studie viser, at en ny behandlingsstrategi med glofitamab, hvor behandlingen langsomt sættes op til den fulde dosis over flere uger, giver høje responsrater og reducerer samtidig risikoen for alvorlige bivirkninger hos patienter med relaps eller refraktær non-Hodgkins lymfom. 

Behandling af patienter med relaps eller refraktær B-celle non-Hodgkins lymfom med glofitamab har tidligere vist lovende resultater, men behandlingen leder i de høje doser til høj risiko for cytokin-release-syndrom. Det kan sætte en kæp i hjulet for fremtidspotentialet for denne ellers lovende behandling. I et nyt studie viser forskere dog, at step-up-dosering med glofitamab reducerer risikoen for alvorlige bivirkninger ved behandlingen, som samtidig kommer med tårnhøje responsrater. Forskningsresultatet er netop præsenteret af Martin Hutchings, som er overlæge på Rigshospitalets Hæmatologiske...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement