»Asciminib kan måske være en god mulighed som en tredjelinjebehandling til patienter med akut myeloid leukæmi. Data fra dette fase 3-studie viser, at asciminib kan reducere tilfælde af bivirkninger, som leder til afbrudt behandling og dosisjustering, sammenlignet med tyrosinkinasehæmmeren bosutinib, mens behandlingen samtidig forbedrede responsraten og hastigheden på responset,« fortæller læge Andreas Hochhaus fra Klinik für Innere Medizin II, Tyskland om et studie, han for nyligt præsenterede på årets ASH.

Asciminib er sikkert og effektivt til hårdt ramte patienter med kronisk myeloid leukæmi Lægemidlet Asciminib viser lovende resultater som tredjelinjebehandling, når tyrosinkinasehæmmere til patienter med kronisk myeloid leukæmi ikke er nok.

I et fase 3-forsøg med det eksperimentelle kræftmiddel asciminib var behandlingen næsten dobbelt så effektiv sammenlignet med standardbehandling i forhold til at behandle patienter med tilbagevendt kronisk myeloid leukæmi, der tidligere var blevet behandlet med to tyrosinkinasehæmmere. Asciminib, der er en STAMP-hæmmer, udøver sin kræftbekæmpende effekt gennem andre biologiske mekanismer end tyrosinkinasehæmmere, som udgør det meste af den tilgængelige behandling til patienter med kronisk myeloid leukæmi. Forskningsresultatet er for nyligt præsenteret som et “late breaking abstract” på den årlige kongres...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement