»Asciminib kan måske være en god mulighed som en tredjelinjebehandling til patienter med akut myeloid leukæmi. Data fra dette fase 3-studie viser, at asciminib kan reducere tilfælde af bivirkninger, som leder til afbrudt behandling og dosisjustering, sammenlignet med tyrosinkinasehæmmeren bosutinib, mens behandlingen samtidig forbedrede responsraten og hastigheden på responset,« fortæller læge Andreas Hochhaus fra Klinik für Innere Medizin II, Tyskland om et studie, han for nyligt præsenterede på årets ASH.

Asciminib er sikkert og effektivt til hårdt ramte patienter med kronisk myeloid leukæmi Lægemidlet Asciminib viser lovende resultater som tredjelinjebehandling, når tyrosinkinasehæmmere til patienter med kronisk myeloid leukæmi ikke er nok.

I et fase 3-forsøg med det eksperimentelle kræftmiddel asciminib var behandlingen næsten dobbelt så effektiv sammenlignet med standardbehandling i forhold til at behandle patienter med tilbagevendt kronisk myeloid leukæmi, der tidligere var blevet behandlet med to tyrosinkinasehæmmere. Asciminib, der er en STAMP-hæmmer, udøver sin kræftbekæmpende effekt gennem andre biologiske mekanismer end tyrosinkinasehæmmere, som udgør det meste af den tilgængelige behandling til patienter med kronisk myeloid leukæmi. Forskningsresultatet er for nyligt præsenteret som et “late breaking abstract” på den årlige kongres...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind