»Blandt de patienter, som fik relevant kemoterapibehandling, var femårsoverlevelsen kun lidt over 50 pct. Det er meget lavere end for patienter med diffust storcellet B-celle lymfom, som vi normalt sammenligner med, og det er også meget lavere, end vi regnede med,« fortæller en af forskerne bag studiet, reservelæge i blodsygdomme ved Aalborg Universitetshospital Ahmed Ludvigsen Al-Mashhadi.

Patienter med lavstadie perifert T-celle lymfom klarer sig overraskende dårligt Dansk læge og forsker havde forventet, at patienter med lavstadie perifert T-celle lymfom klarede sig bedre, end de gør, i et nyt studie fra Aalborg Universitetshospital. Han mener, det på den baggrund er nødvendigt at kigge data igennem for at finde ud af, hvilken behandling der virker bedst.

Patienter med lavstadie perifært T-celle lymfom er en meget lille patientgruppe, som vi i Danmark kun har ganske få tilfælde af om året. Det gør også, at læger ikke har særlig konkret viden om, hvordan de bliver behandlet, hvordan de klarer sig efter behandling, og om der er forskelle i forhold til udfaldet af forskellige behandlinger. Nu har danske forskere lavet det indtil videre største studie af denne patientgruppe, og det viser, at hvis man får en diagnose med lavstadie...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement