SGLT-2-hæmmere sænker fedtvævets kapacitet til at optage sukker 
»Indtil nu har det været meget undersøgt, at SGLT-2-hæmmere øger fedtnedbrydningen, fordi man gennem behandlingen får mængden af frie fedtsyrer og ketonstoffer til at stige. Men man ved ikke, hvordan behandling med SGLT-2-hæmmere påvirker lagringen af fedtsyrer. Det har vi undersøgt i dette studie,« forklarer Katrine Meyer Lauritsen, læge og ph.d., Steno Diabetes Center Aarhus og Aarhus Universitet.

SGLT-2-hæmmere sænker fedtvævets kapacitet til at optage sukker  Nyt forskningsresultat kommer med en mekanistisk forståelse af sammenhængen mellem brug af SGLT-2-hæmmere til behandling af type 2-diabetes og vægttab.

SGLT-2-hæmmere har revolutioneret behandlingen af patienter med type 2-diabetes inden for de seneste år. For det første hjælper behandlingen patienter med at holde blodsukkeret under kontrol, men SGLT-2-hæmmerne er også hjerte- og nyrebeskyttende og leder til et betydeligt vægttab. Nu kaster et nyt dansk studie lys over nogle af mekanismerne bag SGLT-2-hæmmernes effekter i fedtvævet. Forskningsresultatet er offentliggjort på den årlige diabeteskongres for European Association for the Study of Diabetes (EASD). »Perspektivet er, at vi med det her resultat kan...

[reblex id='746785']

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind