Ny organisering sparer tid for patienterne
Foto: Claus Hastrup, Steno Diabetes Center Aarhus

Ny organisering sparer tid for patienterne Blodprøver, fodscreening og samtaler samlet på ca. tre timer i alt er den måde, som Steno Diabetes Centrenes patienter fremover vil blive kontrolleret på ved såkaldt sammedagsscreening. Initiativet er i gang på tværs af landet, og i Region Midt har de efter det første år gode erfaringer med de nye forløb tilpasset patienterne.

»Det er simpelthen genialt. Jeg var meget imponeret. Det sparer mig for SÅ meget tid.« Sådan siger Brian Meisner, der har været type 1-diabetespatient siden 2007, og som er tilknyttet Steno Diabetes Center Aarhus på Aarhus Universitetshospital. ‘Det’, som Brian Meisner refererer til, er det nye setup for de kontroller, der med jævne mellemrum – typisk en gang om året – foretages af diabetespatienterne, og som er blevet døbt sammedagsscreening. I Region Midt har initiativet kørt siden sidste forår, og...

[reblex id='746785']

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind