Akutformand glæder sig over modige pionerer, men … Efter seks års ventetid er de første danskuddannede speciallæger i akutmedicin nu klar til at indtage akutmodtagelserne. Det er til stor glæde for deres faglige formand, der dog stadig venter lidt utålmodigt på afgørende vækst.
Ny professor i akutmedicin har fokus på de skrøbelige patienter Thomas A. Schmidt er ny klinisk professor i akutmedicin på Nordsjællands Hospital. Han vil i sit professorat undersøge, hvordan Akutafdelingen bedre kan arbejde med sårbarhed og multisygdom
I Nordjylland har de succes med kunstig intelligens Kunstig intelligens til at vurdere brud på røntgenbilleder har reduceret ventetiden og antallet af klagesager for ortopædkirurgiske skadepatienter i Region Nordjylland.
»Ansættelsen af Matilde har åbnet øjnene for, at det kan fungere med deltid« Læge Matilde Eriksen blev sidste år ansat i en introstilling på 22,3 timer pr. uge på akutmedicinsk afdeling ved Aalborg Universitetshospital. Siden er der lavet aftaler om deltid med yderligere tre yngre læger på afdelingen. For cheflæge Jørn Munkhof Møller handler det om at tilbyde de lempeligere arbejdsvilkår, som de yngre læger efterspørger. Han erkender dog samtidig, at deltidsjob-kvoten ikke må blive for høj – af hensyn til vagtplanlægningen.
Lungemediciner leder et af landets største hospitalsafsnit: Nu får han også ansvar for lægevagten Det kom som en overraskelse for cheflæge Poul Henning Madsen, da hans akutmodtagelse i sidste måned blev bedt om at drive Region Syddanmarks lægevagt i de sene aften- og nattetimer. Indtil videre er rekrutteringen gået stærkt, men med opstart 1. februar er det også bydende nødvendigt.
Begrebet ‘forebyggelige indlæggelser’ har en forkert klang, mener akutchef Overalt i landet forsøger man med større eller mindre succes at forebygge unødige indlæggelser af ældre borgere. Men modsat nogle af sine kolleger mener Poul Henning Madsen, cheflæge for akutafdelingen på OUH, at vi bør undgå at pege fingre ad kommunerne.
Cheflæge: Når vi taler om at forebygge indlæggelser, skal vi huske, at man gerne må dø i Danmark Overalt i landet har man fokus på at forebygge indlæggelser af ældre borgere. Men ifølge Anne Friesgaard Christensen, cheflæge på akutafdelingen på Sygehus Lillebælt, italesætter vi for sjældent det faktum, at vores ældste borgere nu engang skal dø af noget.
Tal over forebyggelige indlæggelser tegner et mudret danmarkskort: »Det er ret vildt,« siger akutchef Ifølge tal fra Sundhedsdatastyrelsen er der markant større risiko for at blive indlagt med forebyggelige sygdomme, hvis du bor i hovedstaden end i Nordjylland. De markante forskelle går igen helt ned på nabokommuneniveau. Men hvorfor?
Mens vi taler om at holde de ældre ude af hospitalerne, har et vestfynsk projekt næsten knækket koden I fællesskab er Sygehus Lillebælt, Middelfart Kommune og en praktiserende læge lykkedes med at nedbringe antallet af 'unødige' indlæggelser blandt kommunens ældre. Lige nu er det kun juraen, der spænder ben for, at erfaringerne kan udbredes til resten af landet.
Mystisk brev til støtte for afdelingsledelsen blev fremlagt i regionsrådet Et mystisk støttebrev blev på vegne af akutafdelingens sygeplejersker og lægesekretærer sendt til hospitalsledelsen på Gødstrup. I brevet gav forfatterne udtryk for afdelingens tillid til ledelsen. Men de ansatte har aldrig skrevet under eller nikket til, hvad der står. Så hvordan endte brevet i regionsrådet?