Rudkjøbing efter møde: Vil holde skarpt øje med styrelsen

Rudkjøbing efter møde: Vil holde skarpt øje med styrelsen Lægerne og Styrelsen for Patientsikkerhed er enige om, at der skal komme mere læring ud af styrelsens arbejde, konstaterer Lægeforeningens formand efter møde. Han vil dog fortsat holde godt øje med styrelsens linje.

Der er enighed om målet.

Det er konklusionen fra Lægeforeningens formand, Andreas Rudkjøbing, der tirsdag var til møde med Styrelsen for Patientsikkerheds direktør, Anne-Marie Vangsted.

»Det var et rigtig godt møde,« siger Andreas Rudkjøbing.

Mødet var en konsekvens af den seneste tids uro omkring og kritik af styrelsens linje i Svendborg-sagen, hvor en ung læge har fået en dom.

»De lytter til den kritik, vi kommer med. Det er jeg meget tilfreds med,« siger Andreas Rudkjøbing, og fortsætter:

»Vi er enige om målet om, at der skal komme bedre patientsikkerhed. Samtidig gav styrelsesdirektøren udtryk for, at styrelsen er enig i, at der skal komme langt mere læring ud af styrelsens arbejde. Det er positivt.«

Plads til forbedringer

Har du tillid til styrelsens afvejning af straf og læring?

»Jeg vil ikke sige, at jeg ikke har tillid til styrelsen. Men der er klart plads til forbedringer.«

Styrelsen for Patientsikkerhed har blot to år på bagen, og derfor er det også nødvendigt at udvise lidt tålmodighed, mener Andreas Rudkjøbing.

»Vi mangler at se, at styrelsen finder et velfungerende leje i den nye organisation og med de nye regler. Det er helt nødvendigt, at vi har en stærk og velfungerende styrelse for patientsikkerhed,« siger Andreas Rudkjøbing.

»Men det er helt afgørende, at styrelsen sikrer den rette balance mellem individuelt og organisatorisk tilsyn og læring. Derfor holder vi i Lægeforeningen også fortsat et skarpt øje med, hvordan styrelsen arbejder. Særligt når det kommer til enkeltsager og spørgsmål om lægers retssikkerhed.«

Skriv kommentar