Flemming Møller Mortensen
»Langsigtede forslag ændrer ikke ved, at vi også er nødsaget til at forholde os meget seriøst til problemerne nu og her og turde komme med forslag, som kan gøre lidt ondt politisk,« siger Socialdemokratiets sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen.

Socialdemokratiet: »Hvor er de andre bud på en her-og-nu løsning?« Socialdemokratiets forslag om at tvinge unge læger et halvt år ud i almen praksis har fået en hård medfart af de fleste aktører. Det får dog ikke partiets sundhedsordfører til at genoverveje. I stedet efterlyser han politisk mod hos kritiker-koret, der helst vil tale om langsigtede og mindre kontroversielle løsninger på lægemanglen i almen praksis.

Regeringspartierne, Yngre Læger, PLO, Lægeforeningen. Blot for at nævne nogle. Kritikken er de forgangne uger haglet ned over Socialdemokratiet, efter partiet lancerede sit bud på en sundhedsreform, der bla. indebærer at hele årgange af nyuddannede medicinstuderende skal tvinges et halvt år ud i almen praksis i forlængelse af KBU-forløbet. Men blandt de mange kritiske reaktioner savner Socialdemokratiets sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen alternative bud på drastiske løsninger, som for alvor kan gøre noget ved manglen på praktiserende læger nu og her....

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind