Først var det cannabis, nu er det svineskjoldbruskirtel i tabletform, og lægerne frygter, hvad det næste bliver. Grafik: Katrine Pinborg.

Enige læger: Politikerne opdrager danskerne til at se bort fra videnskaben Sundhedsministeren og Liselott Blixt (DF) har ifølge flere læger taget hul på »den næste cannabis-sag« og endnu en kan være på vej. Det er en farlig tendens, siger lægerne. Men vi skal være åbne over for nye ideer, siger politikerne.

Først medicinsk cannabis, nu det ikke-godkendte stofskiftemedicin Thyroid og måske om kort tid et tredje vidundermiddel. Kritikken fra flere toneangivende læger er ikke til at tage fejl af, efter at sundhedsordfører Liselott Blixts (DF) vil lette tilgængeligheden til Thyroid. Men både Blixt og de andre politikerne er på vej ned ad en sti, hvor patienterne bliver vænnet til ikke at stole på lægernes vurdering, og det truer patientsikkerheden og hele systemet omkring godkendelse af behandlinger, lyder det fra bl.a. Andreas...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind