Styrelsesdirektør bakker op om kontroversiel udtalelse i Svendborg-sagen Sektionschef i Styrelsen for Patientsikkerhed Karsten Bech har kritiseret to læger i den såkaldte Svendborg-sag til trods for, at den ene er frikendt. Det vakte vrede i Lægeforeningen, men nu bakker direktøren i Styrelsen for Patientsikkerhed op om sektionschefen.

Sektionsleder i Styrelsen for Patientsikkerhed Karsten Bechs udtalelser om, at to læger i den såkaldte Svendborg-sag ikke levede op til almindelig anerkendt standard for lægefagligt arbejde, bakkes nu op af styrelsens direktør Anne-Marie Vangsted. I den såkaldte Svendborg-sag blev en yngre læge, der havde været i forvagt på akutmodtagelsen på Svendborg Sygehus, ved landsretten dømt for at have overtrådt autorisationsloven §75, fordi hun i 2013 ikke lagde en plan for undersøgelser og behandling af en akut indlagt diabetespatient. Derimod blev...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind