På Rigshospitalet kommer mange patienter langvejs fra, og flere og flere kan spare turen til hospitalet og i stedet få hospitalsbehandling i hjemmet. En ny kortlægning viser, at mens Rigshospitalet i 2015 tilbød cirka 15 forskellige typer af hjemmebehandling, er tallet nu over 35. Nu opretter Rigshospitalet Videnscenter for Hjemmebehandling, som skal bane vejen for, at endnu flere patienter kan få antibiotikakure, smertebehandling eller kemoterapi i eget hjem. »For patienterne er der mange fordele ved at være hjemme så meget...

Mængden af væskebehandling påvirker ikke dødeligheden ved septisk shock Man kan uden problemer halvere mængden af væskebehandling til patienter indlagt med septisk shock, viser omfattende dansk forskningsprojekt publiceret i NEJM. Vi kan lige så godt spare udgifterne til en del af væskebehandlingen, da det hverken gør fra eller til, siger forsker.
Skriv en kommentarUdvidet behandlingsansvar i hovedstaden gælder nu også for plejehjemsbeboere Ordningen om de 72 timers udvidet behandlingsansvar i Region Hovedstaden går godt, og nu udbredes ordningen til også at inkludere udskrevne borgere på plejecentre. Den nye model byder dog også på udfordringer.
Skriv en kommentar
CT er bedst i test ved undersøgelser for åreforkalkningssygdom i hjertet Stort europæiske studie med dansk deltagelse slår fast, at CT-scanning er bedre end koronarangiografi til undersøgelser hos patienter med brystsmerter. Studiet er udgivet i NEJM.
Skriv en kommentar
Reportage: Bypass på bankende hjerte gennem et nøglehul Ved et nyt behandlingstilbud på Rigshospitalet fik patient nummer 22 for nylig en bypass på bankende hjerte gennem tre små huller i siden og et lille snit i brystet. Mens andre patienter ser frem mod oversavet brystben, måneders genoptræning og mobilisering efter en bypass, er patient nummer 22 måske allerede tilbage på golfbanen om tre uger.
Skriv en kommentar
Nedslående konklusion: Biofilm gemmer på antibiotikaresistens i lang tid Biofilm i vandløb, i jorden og i vandrensningsanlæg er et reservoir for gener for antibiotikaresistens, viser ny dansk forskning. Det betyder, at resistens er meget sværere at komme af med, end forskere hidtil har troet.
Skriv en kommentarNu er der hjælp til at afdække uønsket seksuel opmærksomhed på jobbet Nyt spørgeskema udviklet af Statens Institut for Folkesundhed og Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø kan bruges til at få afdækket omfanget af uønsket seksuel opmærksomhed og chikane på arbejdspladsen.
Skriv en kommentar
»Spørg mig om hvad som helst, så har jeg et system. Det er en del af den coping mechanism, jeg har opbygget for at kunne håndtere livet« Cecilie Refsager er ved at uddanne sig som praktiserende læge, hun er mor, teaterentusiast, hustru, og så er hun autist. Hele livet har hun følt sig anderledes, men først i forsommeren blev hun som 38-årig diagnosticeret, og nu vil hun bryde tabuet og stigmatiseringen. Ikke kun for sin egen skyld eller for at rydde vejen for sin søn, der har samme diagnose. Men også for alle dem, der gerne vil være mere åbne, men bliver holdt tilbage af frygt for fordomme.
6 kommentarer
Coronavaccine giver de bivirkninger, du forventer Der er en sammenhæng mellem forventede og faktiske bivirkninger, viser nyt studie. Især sundhedspersonalet bør ifølge forskerne bag studiet være opmærksomme på den sammenhæng.
Skriv en kommentar
Dansk teknologi kan gøre rensning af spildevand fra medicinalindustrien billigere og mere miljøvenlig Teknologien benytter bakterier, som udnytter energi fra spildevand fra husholdningen eller industrien til at lave kemikalier, der kan flå skadelige molekyler i spildevand fra medicinalvirksomheder og andre brancher fra hinanden.
Skriv en kommentarÅrets ‘Autoimmune Fighter’ 2021 er fundet Skuespiller Anne Sofie Espersen er dette års modtager af Kick AS – Camilla Bloch Vorum prisen, der sætter fokus på autoimmune sygdomme.
Skriv en kommentar