Menneskets reproduktive evne er meget begrænset og peaker tidligt, siger Søren Ziebe, leder af Rigshospitalets fertilitetsklinik. Vi kan styre meget, men ikke styre vores biologi, siger han.

Fertilitetsekspert: 37.000 behandlinger om året vidner om et problem Ungdommen har brug for oplysning om biologien og de reproduktive evner. Seksualundervisningen i gymnasiet er et oplagt sted at begynde, mener Søren Ziebe, afdelingschef for Rigshospitalets fertilitetsklinik. 

»Vi har en vanvittig ringe viden om vores egen reproduktion.« Sådan lyder beskeden fra Søren Ziebe, afdelingschef på Rigshospitalets fertilitetsklinik.  På fertilitetsklinikken, hvor Søren Ziebe har haft sin daglige gang i mere end 25 år, møder han jævnligt personer i fertilitetsbehandling, som fortæller, de ville have prioriteret anderledes og gået i gang med at få børn tidligere, hvis de havde vidst mere om de reproduktive udfordringer, der følger med alderen. »I Danmark laver vi lige nu over 37.000 fertilitetsbehandlinger om...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement