Regionens nye lægetilbud på sjællandsk ø har fået borgerne til at rase Den lille ø Orø, nord for Holbæk, mister sin eneste praktiserende læge 1. maj. I stedet vil Region Sjælland bemande lægeklinikken med en sygeplejerske, men den beslutning møder kritik hos øens beboere. Eksemplet illustrerer en generel udfordring med lægedækning på danske øer, siger PLO-formand.

Nicolai Nicolaisen (S) er ikke i kridthuset særlig mange steder på Orø i disse dage, hvor han også selv har fast bopæl.   Årsagen er, at han som formand for Udvalget for det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland sammen med de øvrige udvalgsmedlemmer har takket nej til den nuværende læges tilbud om at fortsætte og i stedet har valgt en mere uortodoks løsning på øens lægedækningsudfordringer. Ændringen betyder, at en specialsygeplejerske fra 1. maj vil bemande lægeklinikken på Orø i...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind