Foto: Bjarke ­MacCarthy

Regionsrådsformand fastholder krav om decentral lægevagt i Region Sjælland De praktiserende lægers beslutning om at opsige ­lægevagtsaftalen i Region Sjælland får ikke regionsrådsformand Heino Knudsen (S) til at imødekomme ­lægernes ønske om en lægevagt med markant færre konsultationssteder. Dermed ser parterne ud til at være langt fra at lande en ny aftale.

Langstrakte forhandlinger om en ny lægevagtsaftale i Region Sjælland kulminerede i februar måned på dramatisk vis. Her valgte de praktiserende læger, der er ansvarlige for at bemande ­lægevagten i Region Sjælland, at rive den nuværende vagtaftale med regionen i stykker. Årsagen er, at lægerne – der er ­blevet markant færre siden aftalens tilblivelse – ikke længere ser sig i stand til fysisk at bemande læge­vagten i Kalundborg, Ringsted, Vordingborg, Nakskov og Nykøbing Sjælland, som aftalen dikterer. I stedet ønsker lægerne...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind