»Så det er rigtigt, at vi mister noget indflydelse. Men vi står også i en situation, hvor vi ikke har kunnet fortsætte, som vi gjorde. Det var også grunden til, at vi opsagde den nuværende lægevagtsaftale med Region Sjælland i februar måned,« siger Camilla Høegh-Guldberg, formand for PLO-Sjælland.

PLO skal ikke længere køre lægevagt i Region Sjælland: »Det er den bedste løsning for alle parter« Praktiserende Lægers Organisation ser som udgangspunkt ingen konflikt i, at de nu fratages ansvaret for lægevagten i Region Sjælland. »Det er rigtigt, at vi mister noget indflydelse. Men vi står også i en situation, hvor vi ikke kan fortsætte, som vi gjorde,« lyder det fra PLO-Sjællands formand.

Da Region Hovedstaden besluttede sig for at oprette akuttjenesten 1813 og fratage Praktiserende Lægers Organisation (PLO) ansvaret for lægevagten, som den første region i landet, kastede det parterne ud i et konfliktfyldt og tumultarisk forløb, som varede i flere år.  Sådan bliver det formentlig ikke i Region Sjælland. Her møder Regionens beslutning om selv at overtage ansvaret for lægevagten fra PLO opbakning fra lægerne selv i regionen.  »Vi ser det som værende den bedste løsning for borgerne, regionen og vores...