Dagens medicin har tidligere skrevet, at der både på nationalt og regionalt plan mangler mammaradiologer, der kan analysere de mange mammografier i det nationale brystkræftscreeningprogram. En mangel som nu har ført til, at Region Hovedstaden tager en ny og anderledes metode i brug ved at bruge kunstig intelligens til at aflaste mammaradiologerne, som Dagens Medicin tidligere har omtalt. Og nu er aftalen om leveringen af AI-løsningen mellem Region Hovedstaden og virksomheden Human Bytes nu endelig landet. Det skriver Human Bytes...

Gentofte bliver hjemsted for Skandinaviens største brystkirurgiske enhed Region Hovedstadens højt specialiserede fagpersoner inden for brystkræft rykker sammen i Gentofte. Ved at samle udredning og operation under samme tag vil man skabe smidigere forløb for patienterne og bedre samarbejdsmuligheder for medarbejderne.
Skriv en kommentarBrug af kunstig intelligens skal aflaste mammaradiologer Region Hovedstaden afprøver AI-løsning til bedømmelse af screeningsbilleder i brystkræftscreeningsprogrammet. Løsningen vil reducere arbejdsbyrden ved screeningsvurderinger, med hvad der svarer til 25 pct., siger ledende overlæge.
Skriv en kommentar
CDK 4/6-hæmmer plus førstelinjebehandling forlænger overlevelsen ved metastaserende brystkræft CDK 4/6-hæmmeren ribociclib var i et forsøg i stand til markant at forlænge overlevelsen for kvinder med HR+/HER2 metastaserende brystkræft.
Skriv en kommentar
Sådan går det brystkræftpatienter i Danmark efter T-DM1 Danske forskere har lavet den første nationale opgørelse over, hvordan det går patienter med HER2-positiv metastatisk brystkræft, der er behandlet med tre eller flere linjers behandling.
Skriv en kommentar
Gigant studie: Disse gener er relevante for brystkræft-risiko Forskere fra blandt andet Danmark har været med til at lave det til dato største studie af risikogener for brystkræft. Mange fjernes fra liste over potentielle risikogener.
Skriv en kommentar
Vinder: »Det giver lidt vinger at få den topplacering« Efter de seneste år at have ligget et mulehår fra topplaceringen, indtager Rigshospitalet i år førstepladsen i disciplinen behandling af gliom, dvs. kræft i hjernen. Overlæge Benedikte Hasselbalch fra Afdeling for Kræftbehandling på Rigshospitalet kalder kåringen for ‘en cadeau’.
Skriv en kommentarFlere nye tilgange til behandling er præsenteret på ASCO Der er på årets kongres for American Society of Clinical Oncology præsenteret flere resultater, der peger på nye måder at gå til patienter med forskellige former for kræft. Heriblandt i forhold til stråleterapi ved endetarmskræft og spændende resultater fra NATALEE-studiet og INDIGO-studiet.
Skriv en kommentar
Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentar
Computermodel kan pege på højrisikopersoner for bugspytkirtelkræft Danskudviklet computermodel kan ud fra rækkefølgen i personers sygdomshistorik identificere, hvem der i den brede befolkning har størst risiko for udvikling af kræft i bugspytkirtlen. Det vil gøre det muligt at screene en udvalgt gruppe borgere og operere tidligt for derved at øge patienternes chancer for overlevelse, siger forsker.
Skriv en kommentar
Risikoen for at udvikle myelomatose kan være afhængig af bopæl Der er en uensartet geografisk fordeling af myelomatosetilfælde i Danmark og et potentielt ‘hotspot’ i fire kommuner. Det viser en undersøgelse, som en forskergruppe fra Aalborg Universitetshospital står bag.
1 kommentar
Ny undersøgelse skal klarlægge mulige risikofaktorer for myelomatose Hæmatologer og arbejds- og miljømedicinere forbereder undersøgelse, som skal forsøge at finde forklaringer på høj forekomst af myelomatose i enkelte danske kommuner.
Skriv en kommentar