Proteinrig kost gør det nemmere at holde vægten Mad med en større andel protein og et lavere såkaldt glykæmisk index gør det nemmere for personer, der ønsker at tabe sig, at holde vægten

Det viser en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet New England Journal of Medicine. I en ny undersøgelse gennemgik 938 personer fra otte europæiske lande et slankeprogram med en lavkaloriediæt. De deltagere, der klarede at tabe mindst otte pct. af deres kropsvægt, blev ved lodtrækning fordelt til at følge en af fem forskellige kostvejledningsmodeller. Modellerne varierede i proteinindhold og hvor højt glykæmisk index, maden skulle have. Derimod var der ikke begrænsninger på, hvor meget deltagerne måtte spise. Den gruppe forsøgspersoner, der spiste...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement