Foto: Lars Andersen

PRO kan forbedre kvaliteten – hvis det anvendes meningsfuldt og aktivt i klinikken Patient Reported Outcome (PRO) har uden tvivl et stort potentiale i det danske sundhedsvæsen, men kun hvis det bringes i anvendelse baseret på inddragelse af både patienter og klinikere. Det er den aktive kliniske anvendelse, som giver mening og mulighed for forløsning af PRO’s potentiale.

I debatindlægget ‘PRO-data har mange ansigter – måske skal vi til at se på dem hver for sig’ bragt i Dagens Medicin 29. april problematiserer Jens Winther Jensen, Henriette Lipczak og Helene Bjerregaard fra Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram (RKKP), at klinisk anvendelse af PRO (Patient Reported Outcome) besværliggør indsamling af PRO-data i de kliniske databaser. Dermed indledes en grundlæggende diskussion om, hvordan og hvorfor PRO-data skal indsamles og anvendes i det danske sundhedsvæsen. Der er en naturlig grænse for, hvor mange...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind