Pris til hospitalsfysiker

Pris til hospitalsfysiker Hospitalsfysiker, ph.d. Kari Tanderup, Onkologisk Afdeling, Århus Sygehus har fået Jack Fowler-prisen. Prisen blev tildelt for det bedste abstract ved 10th Biennial ESTRO Conference on Physics and Radiation Technology for Clinical Radiotherapy.

Kari Tanderups vinderabstract omhandler strålebehandling af livmoderhalskræft og analyserer, hvordan radioaktive kilder kan placeres bedst muligt for at aflevere en optimal stråledosis. Stråleplanlægning af livmoderhalskræft har tidligere foregået ved at bruge røntgenbilleder og CT-scanning, men ved at supplere med MR-scanning kan man ifølge Kari Tanderup bedre bestemme kræftsvulstens størrelse og biologi, og herefter kan strålerne skræddersys til at passe med svulsten og det omgivende raske væv. Det betyder, at der kan der gives en væsentlig højere stråledosis, især i de...

[reblex id='746785']

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind