Akutafdelingen på Gødstrup: Ansatte og interne mails fortæller historien om et ‘ubehageligt’ arbejdsmiljø Medarbejdere på akutafdelingen på Regionshospitalet Gødstrup får mundkurv på. Taler de alligevel højt, bliver de kastet under bussen på personalemøder og fryses ud. Sådan beskriver akutsygeplejerske Jeannette Leth og en række kolleger arbejdsmiljøet på afdelingen. Nu har hun sagt op.
Sjællands Universitetshospital har ansat en patolog – i Grækenland Patologiafdelingen på Sjællands Universitetshospital har taget et nyt og utraditionelt skridt og lavet sin første digitale ansættelse for at fastholde en græsk patolog, der netop er flyttet hjem til Athen.
Rasmus Møgelvangs Rigshospital skal være til gavn for hele sundhedsvæsenet For fem år siden var Rasmus Møgelvang overlæge og leder af det Ekkokardiografiske Laboratorium på Rigshospitalet. Nu er han direktør for det hele, og han har en klar vision for den rolle, Rigshospitalet skal spille for at gavne patienter og hele sundhedsvæsenet. Det krævede blandt andet en ny direktion.
Ledelse i dag handler om at få andre til at være de dygtigste I et kvart århundrede har erhvervspsykolog Mette Møller arbejdet med ledelse i sundhedsvæsenet og i mange forskellige typer organisationer, og hun er ikke i tvivl om, at ledelse er langt mere krævende i dag. Hun fremhæver modet til at turde at begå fejl og evnen til at udvikle andre som nogle af de bærende elementer i fremtidens ledelse.
Han gik i brechen for sine patienter, og det kostede ham jobbet Overlæge Anders Møllekær stak næsen frem og kritiserede ledelsen på Regionshospitalet Gødstrup. Han endte med at blive sygemeldt og senere opsige sin stilling på akutmodtagelsen. Nu fortæller den 44-årige læge om en udbredt management by fear-kultur, der ifølge en ny undersøgelse for Dagens Medicin ser ud til at præge landets hospitaler.
Fra Esbjerg Sygehus når hjælpen ud til flere søfolk end nogensinde før MARITIME TRADITIONER: Når uheld eller sygdom indtræffer på danskflagede skibe, står et lille fasttømret korps af ni speciallæger klar med lægefaglig rådgivning døgnet rundt. Specialenheden, som har haft hjemme i den maritime traditionsby Esbjerg i mere end 25 år, har aldrig haft mere travlt.
Formand for Honorarstrukturråd: »Lægens job er ikke at holde styr på en masse ydelser« Danske Regioner og PLO er havnet i en evig skyttegravskrig om ydelser og takster. Der er brug for et paradigmeskifte, som flytter fokus tilbage på patienten. Sådan lyder opråbet fra Leif Vestergaard Pedersen, der netop har præsenteret Honorarstrukturrådets bud på en helt ny honorarmodel for almen praksis.
Fyret som cheflæge: Jeg nægter at skamme mig Da Anders Bojesen blev fyret fra jobbet som cheflæge på Klinisk Genetisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital, gjorde han op med skammen og var åben omkring det. Flere måneder efter er han klar til at komme videre med eget firma, men han er stadig ked af, at han ikke fik lov til at sige farvel til sine medarbejdere og kolleger.
Kvindelig læge i HU i kardiologi: »Jeg tænkte overhovedet ikke over, at det var et mandefag« Sivagowry Rasalingam Mørk er lidt af et særsyn. Nemlig en af de læger af hunkøn, der har valgt specialet kardiologi. Det er vagtbelastet, konkurrencepræget og forskningstungt. Og passer 100 pct. til hendes personlighed.
Fertilitetsekspert: 37.000 behandlinger om året vidner om et problem Ungdommen har brug for oplysning om biologien og de reproduktive evner. Seksualundervisningen i gymnasiet er et oplagt sted at begynde, mener Søren Ziebe, afdelingschef for Rigshospitalets fertilitetsklinik.