Ph.d.’er måler tykkelsen af hjernebarken

Ph.d.’er måler tykkelsen af hjernebarken Simon Fristed Eskildsen, Institut for Sundhedsvidenskab og Teknologi, Aalborg Universitet, har fået tildelt ph.d.-graden af Akademisk Råd på Aalborg Universitet.

Simon Fristed Eskildsen har forsvaret afhandlingen ’Morfologisk kvantificering af den menneskelige hjernebark ved hjælp af MRI og deformérbare overflader’. Afhandlingen beskriver, hvordan det er muligt at måle tykkelsen af hjernebarken meget nøjagtigt ved hjælp af magnetisk resonans og avancerede segmenteringsalgoritmer. Dette har stor betydning for udredningen af sygdomme, der påvirker hjernen, som f.eks. Alzheimers sygdom. Afhandlingen demonstrerer, hvordan det er muligt at identificere anatomiske forandringer i hjernen, inden patienter udviser symptomer på sygdommen. Resultaterne kan være med til at forstå...

[reblex id='746785']

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind