Lægeforeningen: Vigtigt at debattere aktiv dødshjælp på et oplyst grundlag REPLIK: Svar til de læger, som har skrevet debatlæg om Lægeforeningens medlemsarrangement om aktiv dødshjælp.
»Jeg hører tit folk sige, at jeg er tydelig og klar« Camilla Rathcke er bange for at få demens, ser sig selv som en løvemor og håber at have bidraget til en bedre retssikkerhed for læger. Dagens Medicin har talt med Lægeforeningens formand, der fylder 50 år.
Lægeforeningen kommer med advarsel: Danmark mangler 2000 speciallæger Lægeforeningen beretter om alarmerende tal i udbuddet af speciallæger. Det får Lægeforeningen til at slå alarm.
Nyt patientklagesystem kigger på ’hvad’ fremfor på ’hvem’ Ændring af praksis for patientklager betyder, at de fleste klager fremover bliver over forløb, og ikke over enkeltpersoner. Mindre brug af defensiv medicin er blandt de forventede gevinster.
Der bliver skudt gråspurve med kanoner med nye rettigheder til fødende DEBAT: Lægeforeningen mener grundlæggende, at alle fødende og deres familier skal have den hjælp, de har behov for, men behovet skal vurderes ud fra en sundhedsfaglig vurdering. Skriv en kommentar
OBS: Oplysning til beslutningstagerne om speciallæger DEBAT: Mit budskab til beslutningstagerne til hvert et eneste møde på de bonede gulve er: Nej tak til øget optag på medicinstudiet, ja tak til, at alle læger kan blive speciallæger, skriver Camilla Noelle Rathcke. Skriv en kommentar
Anders Kühnau til Sisse Marie Welling: »I sidste ende har regionerne ansvaret« Politikernes ansvar i den kommende sundhedsreform var til debat. Regioner og kommuner skal løse problemer i sundhedsvæsenet sammen, men regionerne har det endelige ansvar, lød det fra regionernes formand.