Juledagene var skyld i, at flere regioner overtrådte reglerne om maksimale ventetider for patienter med kræftsygdom. I alt skete det for 14 patienter med kræft i december, hvoraf Region Hovedstaden var skyld i det fleste tilfælde. Det oplyser Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse. Hovedstaden overtrådte bekendtgørelsen ti gange, hvoraf ni skyldtes manglende planlægning i forbindelse med helligdage i julen. I det sidste tilfælde lå en menneskelig fejl til baggrund for den ekstra ventetid. De ti patienter ventede mellem 1 og 13...
Patienter med kræft i bugspytkirtlen vælger længere ventetider Nye tal fra Region Hovedstaden viser, at ni patienter med kræft i bugspytkirtlen, i marts valgte at vente længere tid på at få en tid hos deres primære sygehus i stedet for at tage imod et tilbud fra et andet sygehus.
Skriv en kommentar
Ny metode til at screene for livmoderhalskræft hæver screeningsintervallet fra tre til fem år Når kvinder i alderen 30 til 59 år fremover screenes for livmoderhalskræft, vil alle prøver blive undesøgt for HPV-virus. Med denne metode bliver potentielle celleforandringer opdaget meget tidligt, og derfor kommer screeningen hvert femte år i stedet for hver tredje.
Skriv en kommentar
Jonas Egebart: Kræftplan V skal inddrage patienten aktivt i behandlingsforløbet Hvad er vigtigt for dig som patient, er et spørgsmål, som oftere skal stilles til landets kræftpatienter, mener Sundhedsstyrelsens direktør, Jonas Egebart.
Skriv en kommentar
Statsrevisorer kommer med næsthårdeste kritik af manglende overholdelse af kræftventetider Statsrevisorerne kritiserer i skarpe vendinger, at regionerne og Indenrigs- og Sundhedsministeriet ikke har sikret, at alle kræftpatienter starter i behandling i overensstemmelse med reglerne om maksimale ventetider.
Skriv en kommentar
Formand for lungescreeningsgruppe: Udfordringen bliver at nå ud til de rigtige borgere Skal vi i fremtiden screene borgere for lungekræft i Danmark, er det nødvendigt, at pilotprojektet i Region Syddanmark kaster de rigtige data og erfaringer af sig, vurderer Zaigham Saghir, formand for DLCG’s screeningsgruppe. Selv går hans bekymring på, om nok borgere i risikogruppen vil tage imod tilbuddet om screening.
Skriv en kommentar
Region Midtjylland: Pilotprojekt for screening for lungekræft bør bo i Randers Region Midtjylland mener, at et pilotprojekt for et screeningsprogram for lungekræft skal have en plads på Regionshospitalet Randers. Det mener regionen, da de i forvejen har en særlig organisering af kræftscreening med Randers i centrum.
Skriv en kommentar
Formand for screeningsgruppe: Screening for lungecancer vil være en vigtig investering i tidlig diagnostik Formanden for Dansk Lunge Cancer Gruppes screeningsgruppe Zaigham Saghir glæder sig over regeringens plan om et pilotstudie, som kan bane vejen for et nationalt screeningsprogram for lungekræft. Han foreslår, at studiet gennemføres i Region Sjælland, hvor den forventede gevinst vil være størst.
Skriv en kommentar
Regionsformand om kræftsag: »Jeg skulle have haft den her viden for lang tid siden« Formand for Danske Regioner, Anders Kühnau (S), er rystet over sagen med hundredvis af kræftpatienter, som har ventet for længe på en operation på Aarhus Universitetshospital. Han slår fast, at han er blevet underrettet alt for sent og er i gang med at undersøge, om der er nogen, som ikke har løftet deres ansvar i sagen.
1 kommentar
Sundhedsstyrelsen: Vi har ikke skærpet retningslinjerne for lungekræftpakkeforløb Sundhedsstyrelsen afviser, at retningslinjerne for, hvornår patienter med uspecifikke symptomer på lungekræft skal henvises til et kræftpakkeforløb, er blevet skærpet. »Når vi siger, at mistanke om kræft ikke kan gradbøjes, er det i forhold til patientrettigheder,« siger Lotte Klitfod, overlæge og sektionsleder i Sundhedsstyrelsen.
Skriv en kommentar