Et nyt pilotforsøg viser, at telerehabilitering kan være vejen frem for patienter med den sjældne sygdom Idiopatisk pulmonal fibrose (IPF), så de kan få stabiliseret sygdommen og forhåbentlig også forlænge livet. En af forskerne bag studiet er Jose Manuel Cerdan de Las Heras fra Lungemedicinsk Afdeling på Aarhus Universitetshospital.

Patienter med IPF har gavn af telerehabilitering For mange patienter med idiopatisk pulmonal fibrose kan telerehabilitering være en vej til at stabilisere sygdommen og få et længere liv.

Idiopatisk pulmonal fibrose (IPF) er så sjælden en sygdom, at der ikke er mange behandlingssteder i Danmark. Det betyder, at nogle patienter må køre op imod 200 kilometer for eksempelvis at komme til rehabilitering. For mange er det ikke en mulighed at tage så langt flere gange om ugen. Nu viser et nyt pilotforsøg dog, at telerehabilitering kan være vejen frem for patienter med IPF, så de kan få stabiliseret sygdommen og forhåbentlig også forlænge livet. »For denne patientgruppe er...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement