»Hovedbudskabet er, at patienterne ikke får mindre ud af at træne med VAPA frem for på hospitalet. Faktisk fandt vi, at interventionsgruppen klarede sig bedre end kontrolgruppen, men det var dog ikke statistisk signifikant,« en af forskerne bag det nye studie, ph.d.-studerende Jose Manuel Cerdan de Las Heras fra Lungemedicinsk Afdeling på Aarhus Universitetshospital.

Telerehabilitering gavner patienter med KOL Telerehabilitering er på niveau med rehabilitering på hospitalet for patienter med KOL.

Et nyt studie viser, at patienter med kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL) lige så godt kan træne derhjemme med en telerehabiliteringsplatform, som de kan komme til rehabilitering på hospitalet flere gange om ugen. Opdagelsen åbner op for større frihedsgrader for KOL-patienter, som ikke har mulighed for eller lyst til at møde op til træning på et rehabiliteringscenter. Forskningen er netop offentliggjort på den årlige kongres for European Respiratory Society (ERS), som bliver afholdt i disse dage. Kongressen foregår i år udelukkende...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement