På mave-tarm-afsnittet på onkologisk klinik på Rigshospitalet er der faste tidspunkter for, hvornår patienter i deres behandlingsforløb skal mødes med deres patientansvarlige læge. Det er hver gang, en behandling skal evalueres, eller der skal tages stilling til, om den nuværende behandling skal ændres. »Det er vores måde at differentiere, hvornår der skal ske noget afgørende for patienten, og hvornår det dermed er relevant at se sin kontaktlæge,« siger Lone Nørgaard Petersen, der er overlæge på afdelingen, der siden 2011 har...
Herlev og Gentofte Hospital får nye stråleapparater til kræftbehandling Herlev og Gentofte Hospital har købt 17 forskellige stråleapparater, der skal give kræftpatienter en mere effektiv og skånsom behandling.
Skriv en kommentar
Fejl i Sundhedsplatform lammer kvalitetsarbejdet Sundhedsplatformen leverer stort set ikke data til 16 kliniske kvalitetsdatabaser. Det lammer hospitalernes kvalitetsarbejde, der er afhængigt af at få indleveret noget nær komplette datasæt for samtlige behandlingsenheder i landet.
6 kommentarer
DSKO-formand: ESMO i København giver Danmark indflydelse Om under en måned starter den største ESMO-kongres nogensinde i Bella Centret. Onkologernes formand Ulrik Lassen er kongressens local chair, og han vurderer, at ESMO vil booste den danske indflydelse på den internationale kræftscene.
Skriv en kommentar
ESMO bliver Danmarks største kongres nogensinde Når knap 20.000 kræftlæger mødes i Bella Centret 7.-11. oktober bliver det til den største kongres, der nogensinde har fundet sted i Danmark.
Skriv en kommentarGentest kan skåne kvinder med brystkræft for kemoterapi Nyt studie viser, at en gentest kan afsløre, om kvinder med brystkræft, kan undgå kemobehandling. Op mod 70.000 kvinder i Europa årligt kan undgå behandling, vurderer forskere.
Skriv en kommentar
Avanceret ultralyd til diagnostik af lungekræft Lungemedicinsk afdeling på Odense Universitetshospital arbejder målrettet med at raffinere brugen af ultralyd til stadig mere præcis og skånsom diagnostik og stadieinddeling af patienter med lungekræft.
Skriv en kommentarNyt studie beregner eksakt risiko for prostatakræft Det er velkendt, at prostatakræft i familien markant øger risikoen for at få sygdommen, men først nu har et hold svenske forskere opdelt risikoen på non-, low- og high-risk prostatakræft. De nye resultater bør modvirke tendens til overbehandling, siger førsteforfatteren.
Skriv en kommentar
Kræft er den hyppigste dødsårsag blandt personer med type 2-diabetes Hjerte-kardødeligheden blandt personer med type 2-diabetes er næsten halveret på 18 år, viser stor undersøgelse. Kræft er nu den hyppigste dødsårsag, og det kalder på nye behandlingsstrategier, mener forsker.
Skriv en kommentar
Brystkræft: Antibiotikabeskyttelsen er langvarig efter rekonstruktioner Problemet med infektioner omkring brystimplantater i forbindelse med brystrekonstruktioner kan man komme omkring med profylaktisk antibiotika lokalt på implantatet eller i implantatlommen. Ny forskning viser, at den beskyttende effekt af antibiotika i implantatlommen varer ved i op imod en uge. Stort dansk studie undersøger i øjeblikket, om det så også beskytter mod infektioner, hvor der er behov for at tage implantaterne ud igen.
Skriv en kommentar
Medicinrådet holder øje med nyt sikkerhedsfokus på CAR-T I USA og EU er der kommet fokus på bivirkningerne ved CAR-T-behandlinger. På Rigshospitalet, i Medicinrådet og Lægemiddelstyrelsen holder de øje med udviklingen. Overlæge Marianne Ifversen påpeger, at bivirkningerne er en velkendt risiko.
Skriv en kommentar
RUBY-studiet på EMSO: analyse peger på effekt dostarlimab til alle molekylære subgrupper ved livmoderkræft RUBY-studiet har allerede tidligere vist den gavnlige effekt af behandling af kvinder med livmoderkræft med dostarlimab i tillæg til kemoterapi. Nu viser en ny analyse af data fra studiet, at behandlingen gavner patienter i alle molekylære subgrupper af kræftsygdommen.
Skriv en kommentar