Avanceret ultralyd til diagnostik af lungekræft

Avanceret ultralyd til diagnostik af lungekræft Lungemedicinsk afdeling på Odense Universitetshospital arbejder målrettet med at raffinere brugen af ultralyd til stadig mere præcis og skånsom diagnostik og stadieinddeling af patienter med lungekræft.

Hurtig, skånsom og præcis diagnostik af eventuel kræftsygdom og sygdomsstadie er alfa og omega for de patienter, hvor resultatet af en PET-CT-scanning har givet mistanke om lungekræft. På lungemedicinsk afdeling, Odense Universitetshospital, har overlæge Christian Laursen de senere år raffineret brugen af ultralydsguidet biopsi som et alternativ til den traditionelle kikkertundersøgelse. Det betyder, at afdelingen som den indtil videre eneste i Nordeuropa kan udføre ultralydsvejledte biopsier af patienter, hvor der efter PET-CT er mistanke om lungekræft. »Komplikationsraten er lavere end...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind