En gentest af kræftsvulsten hos kvinder, der har brystkræft i et tidligt stadie, kan føre til, at mange kan undgå kemoterapi. Det viser et nyt studie, der netop er blevet offentligt i The New England Journal of Medicine, og forskere vurderer i følge Kræftens Bekæmpelse, at det svarer til, at op mod 70.000 kvinder i Europa årligt kan undgå behandlingen. Professor ved Københavns Universitet og forskningsleder ved Kræftens Bekæmpelse, Nils Brünner, har fulgt studiet tæt og er meget begejstret. »Det...

Klinisk og eksperimentel forskning vil rykke sig med nationalt kræftcenter Det nye Danish Comprehensive Cancer Center vil få stor betydning for forskningen på kræftområdet.
Skriv en kommentar
Avanceret ultralyd til diagnostik af lungekræft Lungemedicinsk afdeling på Odense Universitetshospital arbejder målrettet med at raffinere brugen af ultralyd til stadig mere præcis og skånsom diagnostik og stadieinddeling af patienter med lungekræft.
Skriv en kommentar
Kræftens Bekæmpelse: Sundhedsstyrelsen må skære igennem Patienterne er utrygge og forvirrede, og de praktiserende læger er i tvivl om, hvad de skal stille op med patienter med uspecifikke symptomer på lungekræft. Praktiserende læger, Dansk Lunge Cancer Gruppe og Kræftens Bekæmpelse opfordrer nu Sundhedsstyrelsen til at melde klare retningslinjer ud.
Skriv en kommentar
Mange kræftpatienter skal have patientansvarlig læge i år De første kræftpatienter får i 2017 en patientansvarlig læge og målet er tilbyde ordningen til 90 pct. inden udgangen af 2020.
Skriv en kommentar
Fejl i Sundhedsplatform lammer kvalitetsarbejdet Sundhedsplatformen leverer stort set ikke data til 16 kliniske kvalitetsdatabaser. Det lammer hospitalernes kvalitetsarbejde, der er afhængigt af at få indleveret noget nær komplette datasæt for samtlige behandlingsenheder i landet.
6 kommentarerPatientansvarlig læge er der ved alvorlige situationer På Onkologisk klinik på Rigshospitalet er den patientansvarlige læge en speciallæge, der er til stede, når der skal evalueres på kræftbehandlingen. I andre tilfælde møder patienterne afdelingens yngre læger.
Skriv en kommentarFlere børn i forsøgsbehandling for kræft Med støtte fra Knæk Cancer-indsamlingen er flere børn med kræft i år blevet sat i forsøgsbehandling med eksperimentel kræftmedicin. Det viser tal fra Rigshospitalet.
Skriv en kommentarPalliativt selskab føler sig holdt ude af Kræftplan IV Selvom bedre palliation er et væsentligt fokusområde i Kræftplan IV, har Dansk Selskab for Palliativ Medicin ikke fået lov at sidde med om bordet. Det undrer formanden.
Skriv en kommentar
»CRISPR vil gøre os langt klogere på kræft« Forståelsen af kræft vil vokse støt i takt med udbredelsen af genredigerings-teknologien CRISPR, vurderer ekspert fra Københavns Universitet.
Skriv en kommentar
DSKO-formand: ESMO i København giver Danmark indflydelse Om under en måned starter den største ESMO-kongres nogensinde i Bella Centret. Onkologernes formand Ulrik Lassen er kongressens local chair, og han vurderer, at ESMO vil booste den danske indflydelse på den internationale kræftscene.
Skriv en kommentar