Fejl i Sundheds­platform lammer kvalitetsarbejdet
Foto: Joachim Rode

Fejl i Sundheds­platform lammer kvalitetsarbejdet Sundhedsplatformen leverer stort set ikke data til 16 kliniske kvalitetsdatabaser. Det lammer hospitalernes kvalitetsarbejde, der er afhængigt af at få indleveret noget nær komplette datasæt for samtlige behandlingsenheder i landet.

De faglige kvalitetsdatabaser får rigtig svært ved at være drivkraften i det kvalitetsarbejde, som Sundhedsministeriet så sent som i sommer dikterede, de skulle. En stor del af databaserne får nemlig ikke længere indleveret data, som er nødvendige for, at de kan levere et fuldstændigt overblik over, hvilke behandlinger sygehusene har leveret og af hvilken kvalitet. Fejlen ligger i det it-system, Sundhedsplatformen, som Herlev og Gentofte Hospitaler samt Rigshospitalet implementerede sidste år — en elektronisk patientjournal, der skulle være designet til...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind