Overvægt i barndommen øger risiko for kronisk nyresygdom og kræft
De to forskere Julie Aarestrup t.v. og Britt Wang Jensen t.h. har undersøgt sammenhængen mellem overvægt i barndommen og alvorlige sygdomme som kræft og kronisk nyresygdom.

Overvægt i barndommen øger risiko for kronisk nyresygdom og kræft To danske studier viser, at når børn har overvægt gennem barndommen, øger det deres risiko for i voksenlivet at udvikle kronisk nyresygdom og en gruppe kræftformer relateret til svær overvægt. Sammenhængen er desuden uafhængig af en diagnose med type 2-diabetes, viser forskningen.

Overvægt er associeret med en lang række af sygdomme, og nu viser ny dansk forskning, at overvægt allerede i barndommen øger risikoen for at udvikle både kronisk nyresygdom og 12 forskellige former for kræft i voksenlivet. Resultaterne stammer fra to nye studier, der har undersøgt hhv. sammenhængen mellem overvægt gennem barndommen og risikoen for at udvikle kronisk nyresygdom i voksenlivet og overvægt gennem barndommen og risikoen for at udvikle en gruppe af 12 forskellige former for kræft i voksenlivet, herunder...

[reblex id='746785']

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind