Overlæge i øjensygdomme slået til ridder af Dannebrog
Overlæge i øjensygdomme Henrik Vorum er blevet slået til ridder af Dannebrogordenen.Foto: Keld Navntoft

Overlæge i øjensygdomme slået til ridder af Dannebrog Henrik Vorum, overlæge ved Øjenafdelingen på Aalborg Universitetshospital og professor ved Klinisk Institut på Aalborg Universitet, har modtaget den kongelige udmærkelse Ridder af Dannebrogordenen for sin forskning i øjensygdomme.

I sin forskning har Henrik Vorum udmærket sig ved at udvikle en svinemodel, der kan bruges til eksperimentelle studier af venøs og arteriel okklusion i nethinden på molekylært niveau samt ved epidemiologiske registerforskningsstudier af arterielle og venøse okklusioner i patienters øjne. Henrik Vorum har i sin mangeårige karriere også beskæftiget sig med forskning i anvendelse, udvikling og vurdering af matematiske modeller og algoritmer til brug ved avanceret billeddiagnostisk. Indtil videre har hans arbejde ført til knap 200 videnskabelige publikationer og...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind