Foto: Privat

Overlæge efter ny rapport om børn: Farligt på den lange bane, at vi har skilt somatikken og psykiatrien så meget ad Børn med kronisk somatisk sygdom er i større risiko for også at få mentale helbredsproblemer end deres raske jævnaldrende, konkluderer Vidensråd for Forebyggelse i ny rapport. Sammenhængen bliver overset i det danske sundhedsvæsen, mener overlæge Grete Teilmann, som ser et åbenlyst behov for et tættere samarbejde mellem somatiske og psykiatriske afdelinger.

Kroniske somatiske sygdomme såsom astma, allergi og overvægt er en del af hverdagen for omkring hvert tiende barn i Danmark – og de samme børn lider oftere også af mentale helbredsproblemer eller psykiske sygdomme end deres raske jævnaldrende. Det fastslår en ny rapport fra Vidensråd for Forebyggelse, der har gransket den eksisterende forskning på området. Det er et alvorligt problem, at børne- og ungdomspsykiatrien og pædiatrien i alt for høj grad sidder i hver deres verden. Især når vi ved,...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind