Operationsteknikere skal aflaste sygeplejersker

Operationsteknikere skal aflaste sygeplejersker Manglen på operationssygeplejersker får Region Hovedstaden til at søsætte en ny uddannelse, der skal rekruttere unge, der kan tage sig af en lang række af de praktiske opgaver før, under og efter operationer.

Flere af Region Hovedstadens hospitaler anvender andre faggrupper end sygeplejersker som afløsere for  operationssygeplejerskernes, men regionen vil i stedet etablere en formel kompetencegivende uddannelse, der kan tiltrække unge, der ellers ikke vill have valgt en sundhedsuddannelse. Derfor lancerer regionen i samarbejde Uddannelsescenter Cph West en uddannelse til operationstekniker. Uddannelsen bliver en traditionel erhvervsuddannelse, hvor 30 ugers teoretisk uddannelse bliver kombineret med to års praktikophold på en operationsafdeling på et hospital. Region Hovedstaden forventer at ansætte 15 elever om året de...

[reblex id='746785']

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind