Øjenlæger: Studie og udsagn om diabetiske øjenforandringer er mangelfulde og forvirrer  I en artikel i Dagens Medicin foreslås det blandt andet, at intervallet for screening for diabetiske øjenforandringer kan forlænges i op til ti år. Men der er ingen evidens for, at diabetespatienter kan nøjes med at få screenet deres øjne med så mange års mellemrum. Et sådant udsagn bidrager kun til unødig forvirring og usikkerhed hos landets diabetespatienter, skriver tre øjenspecialister.

I Dagens Medicin nr. 17/20 blev vi præsenteret for en artikel med professor emeritus Henrik Lund-Andersens tolkning af resultaterne af et studie om screening for diabetiske øjenforandringer fra Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC), som han selv har deltaget i.  Studiet med titlen ‘Quality assessment of a screening algorithm for diabetic retinopathy: prolongation of screening intervals with minimal effect of HbA1c and arterial hypertension on the length of intervals’ er publiceret i Acta Ophthalmologica 15. september i år.  Anbefaling af fast...

[reblex id='746785']

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind