Jonatan Schloss
Foto: Ida Schmidt

Jonatan Schloss: Lægevagten er truet på nationalt plan Patientsikkerhedsmæssigt, samfundsøkonomisk og tilgængelighedsmæssigt havde vi i Danmark indtil for ti år siden et unikt godt system for lægevagten. Det har vi ikke mere, skriver Jonatan Schloss, direktør for Komponent og tidligere direktør i PLO, i en kommentar. 

Danmark havde indtil for ti år siden et unikt system for håndtering af almen medicinske problemstillinger. Danskerne kunne i hele landet ringe gratis til en speciallæge (eller næsten speciallæge) i almen medicin og få håndteret deres akutte almen medicinske problemstillinger og skader i telefonen, ved fysisk fremmøde eller i begrænset omfang ved hjemmebesøg.  Tilbuddet var unikt, fordi man fik direkte kontakt med en speciallæge i almen medicin og på den måde meget hurtigt fik kvalificeret hjælp af en speciallæge med...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind