Patienter med ikke-småcellet lungekræft ser ud til at gå en lysere fremtid i møde takket være flere nye immunterapier, der ifølge nye forskningsresultater bragt på videnskabelige konferencer og i tidsskrifter kan forlænge levetiden. F.eks. har en amerikansk forskergruppe i det videnskabelige tidsskrift The Lancet Oncology netop offentliggjort lovende resultater fra et fase II-forsøg med patienter, som lider af metastatisk ikke-småcellet-lungekræft. Studiet viser, at de ved at behandle patienter med en ny klasse af midler målrettet til denne patientgruppe, kan forhindre kræftcellerne i...

Professor får stor bevilling til kræftforskning Professor Lars Dyrskjøt og hans forskerteam har modtaget en bevilling på 11 mio. kr. til at identificere de kritiske elementer i interaktionen mellem tumor og patient. »Projektet er et vigtigt skridt i retning af at udvikle mere personlig medicin,« siger professoren.
Skriv en kommentar
Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentar
Polyfarmaci giver dårligere prognose for patienter med lungekræft Hvis en patient behandles med mindst fem andre lægemidler forud for opstart af immunterapi, falder prognosen dramatisk, og effekten af behandlingen forringes muligvis.
Skriv en kommentar
Klinisk forsøg tester grænserne for adoptiv T-celleterapi T-celleterapi til en bred gruppe af kræftpatienter var veltolereret og gennemførligt, men ingen patienter opnåede et længerevarende positivt respons.
Skriv en kommentar
Kræftudredning uden for kræftpakker varierer meget Ny rapport viser stor forskel i kræftudredning uden for kræftpakker på tværs af landet. Fem anbefalinger skal sikre, at udredningen af patienter med kræft, bliver mere ensartet.
Skriv en kommentar
Silkeborg opdager markant flere tidlige tilfælde af lungekræft Det midtjyske hospital er gået forrest med anvendelse af lavdosis CT og finder langt flere tidlige tilfælde af lungekræft end hospitaler i resten af landet, der oftest anvender røntgen af thorax. Sidstnævnte er en usikker, farlig og forældet metode i denne diagnostik, mener professor Frede Olesen og tidl. direktør for Kræftens Bekæmpelse, Leif Vestergaard.
5 kommentarer
Boostet immunforsvar før operation skal reducere tilbagefald Patienters eget immunforsvar kan få en afgørende rolle i behandlingen af kræft, siger kirurger og onkologer fra Sjællands Universitetshospital. En ny tilgang til hele kræftbehandlingen har som mål at reducere risikoen for, at patienter får tilbagefald efter operation. Det kræver en gentænkning af hele det perioperative forløb.
Skriv en kommentar
Strøm slår huller i kræftcellen Elektrokemoterapi og calciumelektroporation har givet lovende resultater i flere forsøg, og elektrokemoterapi er standardbehandling ved metastaser i huden. Planen er at udvide den til så mange kræftformer som muligt, lyder det fra professor Julie Gehl, der har været med helt fra begyndelsen.
Skriv en kommentar
Nyt studie bekræfter imponerende effekt af immunterapi Patienter med avanceret ikke-småcellet lungekræft vinder fire til otte måneder i overlevelse, når de får pembrolizumab frem for kemoterapi i første linje, viser Keynote-042-studiet. Der er dog stadig er patienter, som har mest gavn af initial kemoterapi, påpeger dansk ekspert.
Skriv en kommentar
DSAM-formand raser over »præfaktuelt« studie Forskeres trang til at præsentere registerundersøgelser som ny viden bekymrer patienterne og belaster almen praksis. Det mener DSAM-formand Anders Beich, som på baggrund af nyt studie om kræft og blodtryksmedicin opfordrer til at sende bekymrede patienter videre til forskeren bag studiet.
4 kommentarer
Forskningschef i Kræftens Bekæmpelse: Der er brug for at gentænke adgangen til registerdata Engang var Danmark blandt verdens bedste til registerforskning. Sådan er det ikke længere. Skal udviklingen vendes, skal forskere have nemmere og hurtigere adgang til registerdata, mener forskningschef i Kræftens Bekæmpelse, Mads Melbye.
1 kommentar