PLO har længe kæmpet for en mere decentral lægevagtsstruktur i Region Sjælland med færre bemandede konsultationssteder placeret på regionens sygehuse - som eksempelvis i Roskilde. Det forslag har Region Sjælland nu definitivt fejet af bordet.

Ny lægevagtsaftale i Region Sjælland må muligvis vente til efteråret Et enigt forretningsudvalg i Region Sjælland har besluttet at bevare de nuværende 11 konsultationssteder i lægevagten. Administrationen skal til efteråret komme med et bud på, hvordan lægevagten kan moderniseres og organiseres i fremtiden. Med eller uden Praktiserende Lægers Organisation.

Under et lukket punkt på dagsordenen diskuterede forretningsudvalget i Region Sjælland tirsdag de fremtidige rammer om lægevagten i regionen. Her blev det besluttet at stå fast på det nuværende krav om, at patienter i Region Sjælland skal kunne blive tilset af en læge i fem sjællandske byer – foruden de centrale lægevagtskonsultationer på regionens sygehuse i Holbæk, Roskilde, Køge, Slagelse, Næstved og Nykøbing F. »Et enigt Forretningsudvalg har besluttet, at regionen, både på den korte og lange bane, skal sikre,...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement