Det er ikke lykkedes Region Sjælland at rekruttere læger til den nye klinik i Nakskov. Fire erfarne læger på deltid skal indtil videre videre dække de to fuldtidsstillinger på faste ugedage i klinikken.

Trods investeringer i ny regionsklinik: Lægerne vælger stadig Nakskov fra Region Sjælland fik sidste år tilladelse til at drive sine egne lægeklinikker for at afhjælpe manglen på praktiserende læger. I denne uge åbnede den første i Nakskov. Indtil videre har regionen dog måttet sande, at det er svært at lokke faste læger til.

Da det i september sidste år kom frem, at Region Sjælland havde fået Sundhedsministeriets tilladelse til at drive sine egne lægeklinikker i syv lægedækningstruede områder af regionen, blev nyheden mødt med kritik fra de Praktiserende Lægers Organisation (PLO).  Frygten gik på et parallelsystem, der ville skabe ulige vilkår og konkurrence om de samme lægeressourcer.  Men indtil videre har konkurrencen ikke vist sig større end, at Region Sjælland har måttet opgive at bemande den første nærklinik med sine egne faste læger....

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement