Foto: privat

Ny generation af praktiserende læger prioriterer anderledes Udviklingen i almen praksis med et voksende antal af kvinder, der i højere grad organiserer sig kompagniskaber, er et udtryk for et generationsskifte. Det mener forskningsleder Bibi Hølge-Hazelton, der peger på, at ønskerne er de samme blandt de yngre læger på tværs af køn.

Almen praksis befolkes i tiltagende grad af kvindelige læger, der i stigende grad nedsætter sig i kompagniskaber, viser tal fra PLO. Antallet af kvinder i almen praksis udgør over halvdelen af de praktiserende læger, og en større andel af dem end mændene er organiseret i kompagniskaber. I alt er 82 pct. af kvinderne er organiseret i kompagniskaber, mens antallet er 74 pct. for mændene. Udviklingen er et udtryk for et generationsskifte, hvor yngre praktiserende læger har et andet arbejdsideal end...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind